Hjelp til å finne det du søker

Ofte stilte spørsmål

Du kan søke etter artikler på bibliotekets nettsider ved å bruke søkefeltet på kommunens startside.

Lån

Hvordan får jeg låne?
Du må ha lånekort utstedt ved vårt bibliotek eller et nasjonalt lånekort utstedt ved et annet bibliotek.

Hvor lenge kan jeg låne?
Generell lånetid er 30 dager. Sju dager på filmer og hurtiglån, og 50 dager for språkkurs.

Kan jeg låne lenger enn angitt?
Du kan fornye lånet, totalt opp til tre ganger av opprinnelig lånetid. Dersom det er andre lånere som har reservert tittelen, kan ikke lånet forlenges og må da leveres inn

Hvordan fornyer jeg lån?
Velg én av flere fremgangsmåter. For det første kan du logge deg på Mine lån eller bruke mobilappen Bibliofil (IOS/Android). Velger du tekstmelding må du sende «bib forny [lånenummer]» til 2242

Biblioteket er også behjelpelig med å fornye lån.

Tilgang

Når er biblioteket åpent?
Alle dager i uken. Se bibliotekets åpningstider.

Bibliotek og byarkiv har selvbetjent bibliotek, men grunnet det økende smittetallet i Tromsø har det blitt endringer også i forhold til dette. Fra og med kl. 19.00 onsdag 4. november vil selvbetjent bibliotek være stengt inntil videre på grunn av smittesituasjonen i kommunen. Dette gjelder for Kroken bibliotek, Tromsdalen bibliotek og hovedbiblioteket.

Ved ferieavviklinger kan det være avvik i betjent åpningstid. Våre lånetjenester (søke, bestille, forlenge, med mer) er tilgjengelig kontinuerlig på internett.

Kan jeg levere inn lån utenom åpningstiden?
Biblioteket har en blå bok-kasse stående utenfor biblioteket mot kinoinngangen. Bruk åpningsfeltet øverst på kassen til å levere tilbake dine lån. Levering på innlånsenheter er også mulig under selvbetjent åpningstid for brukere som har tilgang. 

Er det andre avdelinger/filialer i byen?
Vi har bibliotek både i Tromsdalen og  Kroken

Er det tilrettelagt tilgang for mennesker med funksjonshemninger?
Det er heis til alle etasjer. Teleslynge ved skranker og i undervisningsrom. Tydelig merket med skarpe farger ved trappeløp. God plass for brukere av rullestol. Ledelinje på bakken i hele fokuskvartalet. Se også Tilgjengelighet for ytterligere informasjon.

Andre tjenester

Får jeg tilgang til PC og internett på biblioteket?
Biblioteket har terminaler, vanlige PCer, hurtig-PC og PC for barn, samt PC for barn med spesielle behov. PC for barn må reserveres på forhånd. Ellers er det bare å finne seg en ledig plass.

Kan jeg bruke min egen PC?
Med din egen bærbare PC får du tilgang til nett i trådløst nettverk

Hvordan kan jeg ta utskrift fra PC?
Biblioteket tilbyr deg som bruker flere måter å ta utskrifter på. 

  • Ønsker du en enkel måte å ta utskrifter på? Bruk Princh! 

Skriv ut direkte fra din egen mobiltelefon og nettbrett ved å laste ned Princh app fra App Store or Google Play. Du kan også bruke din egen bærbare PC, ved å gå til print.princh.com og følge instruksjonene der. Princh kan i tillegg taes i bruk på bibliotekets publikums-PC'er. Du betaler med kredittkort eller MobilePay direkte i Princh sin app. Utskriftene koster per side: kr 3,-  for sort/hvitt og kr 6,- for farger. 
Veiledninger i hvordan du skriver ut finner du ved skriveren på plan 1 i biblioteket.

  • ​​​​Kopi- og utskriftskort

På bibliotekets terminaler tar du vanlig utskrift, og henvender deg så ved hovedskranken får å kjøpe kopi-og utskriftskort. Denne kan kun kjøpes i betjent åpningstid. Merk deg på forhånd hvilket nummer det er på terminalen som du har tatt utskrift fra, så du vet hvilken datamaskin du skal hente utskriften fra. Utskriften kan du hente ut selv på skriver som står i hovedetasjen.

Kan jeg kopiere?
Kopimaskinen er den samme som du kan ta utskrift fra (som nevnt i avsnitt ovenfor), og da bruker du kopikort. Kopi og utskrift på denne måten koster kr. 3,- per side med tekst /svart-hvitt, og kr. 6,- per side med farger.

Er det lov å spise på biblioteket?
Ja. Det står også en kaffemaskin og brusautomat i hovedetasjen.

Kan jeg bruke studieplasser for grupper?
Vi har tre grupperom med 4-6 plasser. Bestill tid ved hovedskranken, ring biblioteket eller send oss forespørsel via Messenger på Facebook.

Kan jeg betale med bankkort?
Ja, ved hovedskranken har vi bankterminal.

Les også: