Det har vært en tøff uke for Dyrebeskyttelsen, som mistet tretten katter og lokalene sine i Langnesvegen i brann natt til lørdag.

Fredag kunne ordfører Kristin Røymo glad fortelle at kommunen har ordnet det slik at den frivillige organisasjonen får ta i bruk gamle Håpet barnehage til sin aktivitet frem til august 2018. Bygget har stått tomt en stund og skal rives. Nå får det nytt liv.

- Vi er helt overveldet! Oppi all denne elendigheten, så er dette helt fantastisk. Vi har vært litt lammet av sorg, men det er så viktig for våre frivillige at vi kommer opp å gå igjen så raskt som mulig, sier styreleder Therese Simonsen Rye.


- Betyr enormt mye

Dyrebeskyttelsen får flytte inn allerede i helgen.

- Det betyr så enormt mye for de frivillige at vi er oppe og går igjen, sier nestleder Hege Gausdal Foshaug.

Ordfører Kristin Røymo er glad for å kunne bidra.

- Vi snakker om hvordan folk har stått på og hevet seg rundt. Denne hendelsen har virkelig preget folk, og det er fint når vi kan være et samfunn som stiller opp når noen står midt oppi en krise sånn som Dyrebeskyttelsen har gjort den siste uka, sier Røymo.

Det er samlet inn over 750.000 kroner fra fjern og nær i krisestøtte til foreningen, som mistet alt av utstyr i brannen.

dyrebeskyttelsen midlertidig hus _700x467.jpg

Får plass til flere katter

Nå får Dyrebeskyttelsen omtrent fire ganger så stort areal å boltre seg på for samme husleie som de hadde i Langnesvegen - rundt 3.000 kroner i måneden.

Fasilitetene til Dyrebeskyttelsen har ikke bare betydning for de frivillige og kattene i Tromsø. Det kommer katter fra Saltfjellet i sør til Finnmark i nord til Tromsø. Mange har stått på vent, men nå åpner det seg nye muligheter.

- På det forrige senteret hadde vi så dårlig plass at vi ikke kunne ta inn kattemødre med unger. Men på denne nye plassen får vi masse rom. Da kan vi lage egne avdelinger for katter med kattunger. Det vil bli kjempestas for våre vakter å få lov til å jobbe med kattunger. Det blir en liten hjerteplass, det. De kattungene blir faktisk en hjertemedisin for mange av våre vakter. For selv om man er lei seg og har det vondt, så klarer man ikke la være å bli glad når man er sammen med søte små kattunger, sier Rye.