På åpningen var det formelle taler og overrekkelse av gaver. Flotte bilder som skal pryde veggene i bygget. I takketalene trakk flere av talerne frem hvor fantastisk det var med de 30 innendørs garasjeplasser til hjemmetjenesten. I dag er vi takknemlige for å ha bilene våre under tak. Det har spart det oss for mye ekstra arbeid i forhold til snømåking og skraping av isete bilruter, sa Enhetsleder for Fastlandet hjemmetjeneste Brit Fosse.

Avdelingsdirektør for helse og omsorg Trond Brattland mener at Otium er et referansebygg for fremtidige helsebygg. Han trekker frem at flere tjenester er samlet på et sted. Utstrakt bruk av teknologi og at bygget har en lokal funksjon som både dagsenter og kafé.

Otium Eldrerådet.jpg

Blant de inviterte gjestene var blant annet Eldrerådet. Odd Magnus Heide Hansen og Johannes Hansen har begge vært på omvisning og smiler lurt når de forteller at de allerede har funnet seg rom de kan tenke seg å bo på.

I løpet av oktober har 137 beboerne flyttet inn og funnet seg godt til rette. Otium er et levende hus med omentrent 500 ansatte, dagsenter og rehabilitering. De syv avdelingene Selis, Vårglimt, Fredheim, ­­­Kvitbjørn, Polstjerna, Bjørneborg og Maiblomsten er alle i full drift. Navnevalget har med tilhørigheten til Rieberbryggene i Tromsdalen og bydelens ishavshistorie å gjøre.

Otium Wigdis Pedersen.jpg

Wigdis Pedersen har bodd på Vårglimt siden i høst trives veldig godt. Strikking den store lidenskapen og varmen fra ullgarnet gjør godt for stive fingre. Nå strikker hun, andre beboere og ansatte fine lapper som skal bli til et stort fargerikt lappeteppe.

Hele Otium deltok på markeringen og ble servert hjemmelagde kaker fra kafè Fortuna. Festen ble avsluttet med akrobatisk oppvisning hos naboene Kulta.