prestvannet-Kodiak-0063-w.jpg

Prestvannet ligger på Tromsøya mellom Langnesbakken og Prestvannet skole. Området har en frodig vegetasjon og det er opparbeidede stier rundt hele vannet, både for gående, syklende og rullestolbrukere. Det er tilrettelagt med benker, gruer og "utkikksbrygger" for de som ønsker å nyte utsikten og det rike fuglelivet.

Området ble fredet som landskapsverneområde med dyrelivsfredning fra 1995. I hekketiden bruker fuglene de flytende torvøyene sør i vannet som hekkeplasser. Gjennom generasjoner har Prestvannet vært flittig brukt hele året til rekreasjonsområde for alle som ønsker en fin naturopplevelse. Med sin unike kombinasjon med utsikt mot vann og fjell er dette en yndet plass for fotografer og nordlysentusiaster.

Kontaktinformasjon

Skulle det være ønskelig for større grupper å bruke området er det fint om dere tar kontakt. Bydrift Park har den daglige driften rundt Prestvannet.
Eventuelle spørsmål kan sendes til torg.arrangement@tromso.kommune.no 

Kontaktpersoner
Maj Irene Nilssen, telefon 481 51 786
Jan Kåre Larsen, telefon 958 95 079
Sentralbordet Bydrift, telefon 77 79 14 00
Vakttelefon Bydrift, telefon 970 10 200

Informasjon om ismåling og søppelhåndtering

Søppelhåndtering
Det er satt ut avfallsdunker rundt Prestvannet. Alle som bruker friområdet må være flinke til å ta opp søppel etter seg, på den måten tar vi vare på naturen og områdene vi ferdes i. Dypkonteinerne er stengt om vinteren. Det er satt ut hundebokser flere steder rundt Prestvannet. Se kart med hundeboksene.

Ismåling
Istykkelsen blir målt av Tromsø kommune,og når det er målt minst 15 cm tykkelse på tre steder fjernes skiltene "Isen er usikker", likevel må den enkelte ta ansvar når man ferdes på is. Særlig ved utløpet demningen kan isen være tynn hele vinteren. Bydrift har målt isen til 15. cm 21. desember 2020. En del vann på overflaten, men isen er av god tykkelse. Sprerringer er satt opp ved utløpet.
Lær gjerne mer om ferdsel på islagt vann på Varsom.