Parkeringslokalet ligger rett innenfor døra til fjellanlegget bak biblioteket. Der er det montert flere toetasjes sykkelstativ. De nederste stativene er ganske selvforklarende, de øverste trekkes ut og skyves ned med litt hjelp av hydraulikk, før du triller på sykkelen og skyver opp og inn igjen. De er enkle i bruk, men sjekk gjerne ut denne videoen for ytterligere instruksjon. Det er i dag totalt 60 plasser, i tillegg kommer det et par stativer til for lastesykler. Om behovet viser seg, er det også mulighet for å utvide og sette inne flere stativer i løpet av 2018.

Dette er et tilbud som gjør at du kan parkere sykkelen varmt og tørt. Det må nøkkel og kode til for å åpne døren, og området dekkes av tre kameraer. Dette er tiltak som påvist gir god sikkerhet, men allikevel: Du parkerer sykkelen på eget ansvar.

Ikke sett igjen låsen i stativene, vær snill, kul og grei og ta den med deg hjem. Det er deilig å slippe å sykle med låsen i sekken, men lite praktisk for andre som skal parkere. Skulle det bli nødvendig, kommer vi forbi innimellom og fjerner ensomme låser. Døren åpner, lukker og låser seg selv. Ikke bli skremt, bare la den gjøre jobben sin uten å bli dyttet eller skjøvet.

Antall med tilgang vil bli justert i begynnelsen av hver måned. De som ikke har brukt sin tilgang forrige måned vil slettes og må gå til rådhuset for å få fornyet tilgang (hvis det er ledig kapasitet). Vi antar nemlig at dette tilbudet vil bli populært og da er de som benytter sykkelen og parkeringen regelmessig som vil bli prioritert.

Håper tilbudet faller i smak, og at flere sykler til jobben som følge! Når prøveperioden er over og vi har gjort oss erfaringer gjennom en vinter og sommer, vil vi tilrettelegge parkeringsarealet ytterligere. Kom gjerne med forslag og ønsker fortløpende til Sjur.S.H.Melsas@tromso.kommune.no. Potensielle kommende tiltak er oppbevaringsbokser for hjelmer, batterier og liknende, og/eller sykkelbokser for dem som virkelig er redd for sykkeltyver.

God jul til deg og sykkelen din!