Fra og med mandag 15. juni gjenåpnes store deler av kommunens publikumstjenester og -tilbud, riktig nok mot en del smittevernhensyn.

Servicetorget
Servicetorget har åpnet opp for personlig oppmøte, men du må ha avtalt veiledningstidspunkt i forkant. Ring 77 79 00 00 for timebestilling. Gjennomføring av kunnskapsprøve og etablererprøve kan også avtales, og gjennomføres som normalt på rådhuset. Oppdaterte åpningstider finner du til enhver tid på kommunens nettforside.

Biblioteket
De fleste tjenestene ved biblioteket er nå åpne. Det er ingen tidsbegrensing i hvor lenge du kan oppholde deg på biblioteket innenfor åpningstidene. Av hensyn til smittevern vil det enn så lenge være færre PC-er tilgjengelig og færre sitteplasser enn normalt. Åpningstidene er noe kortere på sommertid.

Les mer om smittevernhensyn på biblioteket: «Koronaviruset og biblioteket»

Tromsøbadet
Tromsøbadet er åpnet for publikum. Sommeråpningstiden er fra 10 til 20 på hverdager og 10 til 18 i helgene. I tillegg finnes en rekke enkelttilbud ved badet, som du kan benytte deg av. Se full oversikt på Tromsøbadets nettsider. Der finner du også oppdaterte priser. Vi gjør oppmerksom på at idrettsbassenget er stengt frem til midten av juli, men det er grunnet utbedringsarbeid.
 
Remiks
På Remiks gjøres søppelinnsamlingen som normalt, og bruktbutikken deres er åpen. Kundetorget er enn så lenge kun åpen på telefon. For personlig oppmøte åpner Remiks’ kundetorg igjen først etter sommerferieperioden. Det har dessverre ikke vært mulig å arrangere de populære omvisningene på Remiks siden nedstengningen. Men rundt skolestart vil det etter planen igjen være mulig å få omvisninger der. Les mer om Remiks' koronatiltak.
 
Barnevernet
Barnevernstjenesten ble satt i normal drift allerede i april, da barnevernet har en såkalt samfunnskritisk funksjon. Mer info på barneverntjenestens sider.
 
Flyktningtjenesten
Flyktningtjenesten har gjenåpnet for en tid tilbake. Der er det bare å møte opp som normalt hvis man har behov. Det er ikke krav om å ha avtalt oppmøte i forkant. Kontaktopplysninger og besøksadresse finner du her. Flyktningtjenesten har egne åpningstider for sommerperioden.
 
Tvibit
Tvibit er åpent hele sommeren. Kafé Kringla har åpent fra og med klokken 12 hver dag gjennom hele sommeren. I skoleferietiden er kafeen åpent til klokken 17. Mange av tilbudene gjennomføres digitalt. Les mer på «Sommer på Tvibit 2020». Informasjon om helsestasjonen for ungdom finner man også på Tvibits nettsider.
 
Hjelp til byggesaker?
For råd og veiledningen angående byggesaker vil vi til å fortsette med å hjelpe publikum over telefon og via internett. Ring servicetorget så vil du bli satt i kontakt med en veileder. Under «Byggesak» finner du mer opplysninger.

Smittevern
For øvrig er hovedregelen slik at hvis man vil møte noen kommuneansatte personlig ved fysisk oppmøte, så må man i alle tilfeller ha avtalt møtet på forhånd. Ring servicetorget hvis du trenger hjelp til å bli satt i kontakt med rette vedkommende.
 
Kommunen har en rekke smitteverntiltak i alle tilfeller du trenger å oppsøke rådhuset eller møte våre ansatte. Smitteverntiltakene kan variere noe fra sted til sted og tjeneste til tjeneste. Våre lokaler har antibacdispensere som vi oppfordrer publikum til å bruke. Vi ber deg også å holde avstand til andre personer du måtte komme i kontakt med.
 
Mer informasjon om smittevern og vår håndtering av koronasituasjonen finner du her: «Alt om korona».