julestemning-storgata_m-ledingham (1 of 1)-3.jpg

Storgata er byens gågate og sentrums "hovednerve", og blir brukt til mange aktiviteter året rundt. For å nevne noe så har vi Reinkappkjøring, Midnight Sun Marathon, Frivillighetens Dag og SMAK-festivalen. Disse arrangementene er med på å gjøre sentrumskjernen attraktiv for alle. 

Det er tre salgsplasser i Storgata, hver på ca 10 m2. Bredden må ikke overstige to meter (dette fordi fortauet ikke skal sperres). Salgplassene skal være et positivt element i bybildet, og leietaker er ansvarlig for at den holdes ren og ryddig i åpningstiden. Avfall skal daglig fjernes. Storgata benyttes også til ulike arrangementer som kan medføre at leietaker omplasseres eller at salgsplassen opphøres i arrangementsperioden.

Det er åtte stand-/infoplasser, fra A-H. Plassene varierer i størrelse fra 6 til 9 m2. Strømuttak tilgjengelig bak "Rakettkiosken".

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål vedrørende torg og mobilt salg, send en e-post til torg.arrangement@tromso.kommune.no

Kontaktpersoner
Aina Myreng, telefon 959 41 547
Jan Kåre Larsen, telefon 77 79 14 10
Maj Irene Nilssen, telefon, 481 51 786
Sentralbordet Bydrift, telefon 77 79 14 00
Vakttelefon Bydrift, telefon 970 10 200

Kart, prisliste og søknadsskjema

Åpningstider salgsplass

 Hverdag            kl. 06:00 - 20:00                
 Lørdag              kl. 06:00 - 18.00                 

Når påske- og pinseaften, samt jul- og nyttårsaften faller på hverdager, opphører alt salg fra kl.14:00. På helligdager, 1. mai og 17. mai kan alminnelig torghandel ikke finne sted.

Gjeldende lov og regelverk

Leietaker må følge bokføringslovens bestemmelser om registrering av omsetningen. "Det vil si at de må bruke kassa-apparat, eller dersom omsetningen er under 3G og de kommer inn under skatteetatens bestemmelser om ambulerende virksomhet, skal kontantsalget dokumenteres ved å føre det fortløpende inn i en innbundet bok, der sidene er forhåndsnummerert eller ved gjenpart av daterte forhåndsnummererte salgsbilag."

Det er viktig å merke seg at selv om kommunen behandler søknad, kan arrangementets art eksempelvis berøre avviklingen av trafikken, og da skal politiet gi den endelige tillatelse. Brann og redning setter vilkår for blant annet fremkommelighet og sikkerhet. I enkelte arrangementer hvor arrangør ønsker skjenkebevilling må vedkommende kontakte Servicetorget i Tromsø kommune for informasjon og søknadsskjema.

Nyttige lenker
Forskrifter for handel utenom fast utsalgssted for Tromsø kommune
Retningslinjer for salg fra torg,gater og andre salgsplasser
Politivedtekter i Tromsø kommune
Lov om helligdager og helligdagsfred
Mattilsynet
Servicetorget