blomstersalg-stortorget-tromso_m-ledingham-670-w.jpg

Stortorget er hovedtorget i Tromsø. Det ligger nord i sentrum med utsikt ned mot havna og oppover mot Storgata og Erling Bangsunds plass.Torgets beliggenhet tett opp mot gågata gjør området populært med et yrende folkeliv. På godværsdager benytter mange seg av benkene ved fontenen, til å ta seg en liten pause og nyte atmosfæren.

Stortorget benyttes primært som salgsplass gjennom hele året, i tillegg foregår det mange ulike aktiviteter som Midnight Sun Marathon, Tromsø Internasjonale Filmfestival, Rakettnatt, eller Bondens Marked hvor det selges lokale produkter.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål vedrørende utleie av torg og mobilt salg, send e-post til torg.arrangement@tromso.kommune.no

Kontaktpersoner
Aina Myreng, telefon 959 41 547
Jan Kåre Larsen, telefon 958 95 079
Maj Irene Nilssen, telefon 481 51 786
Sentralbordet Bydrift, telefon 77 79 14 00
Vakttelefon Bydrift, telefon 970 10 200

Informasjon om torg- og salgsplass

I hovedsak selges det lokale produkter fra jord/skogbruk, gartneri/planteskole, samt husflid og ville naturprodukter som urter/bær og blomster. Benyttes salgsbilene til omsetning av næringsmidler med unntak av frukt og grønnsaker, skal den godkjennes av Mattilsynet.

Hvis det skal omsettes næringsmidler mer enn fem dager i løpet av et år, må det søkes om Serveringsbevilling. Kontakt Servicetorget på Rådhuset for informasjon. Ingen torgselgere må stille seg opp slik at varer og innretninger kommer utenfor den plass som er tildelt. Oppstillingen må ikke skje slik at den hindrer fremkomsten på torget eller vanskeliggjør andre torgselgeres omsetning. 

Salgsplassene skal være et positivt element i bybildet, og leietaker er ansvarlig for at den holdes ren og ryddig i åpnigstiden. Avfall fra salgsplassen må leietaker daglig kjøre bort.
Stortorget benyttes også til ulike arrangementer som kan medføre at torghandlerne omplasseres eller at salgsplassen opphøres i arrangementsperioden.
For mer informasjon henviser vi til lenkene nederst på siden.

Åpningstider salgsplass

Hverdag: kl 0600 - 2000
Lørdag: kl 0600 - 1800

Når påske og pinseaften samt jul og nyttårsaften faller på hverdager opphører alt salg fra kl.14:00. På helligdager, 1. mai og 17. mai kan alminnelig torghandel ikke finne sted.

Kart, prisliste og søknadsskjema

Stortorget leier ut
17 store salgsplasser a 33 m2 (3 m bred x 11 m lang)
16 små salgsplasser a 9 m2 (3 m x 3 m)

Ved arrangementer kan deler av, eller hele Stortorget leies. Strømuttak tilgjengelig.

Se kart over torgplasser og prisliste for mer informasjon: Prisliste og søknadsskjema finner du på denne siden.
 
Ved større arrangement må park og friluft kontaktes på e-post arrangement@tromso.kommune.no

Gjeldende lov og regelverk

Torghandleren må følge bokføringslovens bestemmelser om registrering av omsetningen. Det vil si at de må bruke kassa-apparat, eller dersom omsetningen er under 3G og de kommer inn under Skatteetatens bestemmelser om ambulerende virksomhet, skal kontantsalget dokumenteres ved å føre det fortløpende inn i en innbundet bok, der sidene er forhåndsnummerert eller ved gjenpart av daterte forhåndsnummererte salgsbilag.

Det er viktig å merke seg at selv om kommunen behandler søknad kan arrangementets art eksempelvis berøre avviklingen av trafikken, og da skal politiet gi den endelige tillatelse. Brann og redning setter vilkår for blant annet fremkommelighet og sikkerhet. I enkelte arrangementer hvor arrangør ønsker skjenkebevilling må vedkommende kontakte Servicetorget i Tromsø kommune for informasjon og søknadsskjema.

Nyttige lenker:
Forskrifter om handel utenom fast utsalgssted for Tromsø kommune
Retningslinjer for salg fra torg
Politivedtekter i Tromsø kommune
Helligdager og helligdagsfred 
Mattilsynet