Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
graffiti001

Utekontakten

Utekontakten er et forebyggende og frivillig tiltak for ungdom mellom 13 og 23 år. Ungdommene presenterer ulike problemstillinger: Skole, familie, rus, psykisk helse, bolig, arbeid, etc.

Ungdommer som ønsker kontakt med oss kan ringe, sende e-post/sms, eller komme innom. Foreldre/pårørende kan også gjerne kontakte oss. Prinsipper i arbeider er "lavterskel" og "tilgjengelighet".

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Telefon: 913 92 379
E-post: utekontakten@tromso.kommune.no

Postadresse: Utekontakten i Tromsø, Postboks 1137, 9261 Tromsø
Besøksadresse: Søndre Tollbodgate 3A

Avdelingsleder: Tone Bakke
Telefon: 959 84 014

Når kan du nå oss

Bemanning alle dager fra kl. 08.30 - 15.30 der vi kan nås på telefon/mobil. I tillegg har Utekontakten åpent hus - såkalt stuetid - tirsdag kl.15.00 - 16.50 og torsdag kl. 18.00 - 20.00. Vi er ofte ansatte på huset også utenom disse tidene.

Tjenestetilbudet

  • Oppsøkende virksomhet i Tromsø sentrum og på ungdoms- og videregående skoler.
  • Møtepunkt for ungdom i Utekontaktens lokaler
  • Støttesamtaler
  • Oppfølging i forhold til andre deler av hjelpeapparatet
  • Rådgivning og praktisk hjelp
  • Holdningsskapende diskusjoner i et sosialt fellesskap med deltakende voksne. Utekontakter driver også ulike aktiviteter på ettermiddag og kveldstid. Tilbudene er gratis.

Utekontakten driver undervisnings- og informasjonsarbeid, både om utekontaktarbeid generelt, og innenfor de fagområdene vi arbeider spesielt med, som for eksempel rusproblematikk.

Jentegruppa

Jentegruppa er for deg mellom 13 og 18 år som ønsker å styrke selvbildet og være i et trygt sosialt fellesskap med andre jenter. Vi har jentesnakk og opplever og oppdager ting sammen; som for eksempel å se film, lære selvforsvar, delta på sminkekurs og dra på hyttetur. Her kan du komme med ønsker!

Andre dager snakker vi om
Vennskap, selvfølelse og selvtillit, mot, drømmer, å sette grenser, toleranse, konflikter, kropp, familie, psykisk helse, press og vold eller andre temaer som opptar deg.
 
Hva synes du?
Del tanker og meninger du synes er viktige i hverdagen, og hør andre snakke om temaer som opptar deg.
 
Har du lyst til å bli med?
Send søknad til Utekontakten. Du finner egensøknaden på Tromsø kommunes nettside under Rus- og psykiatritjenesten. Du kan også få skjema på helsestasjoner eller hos sosiallærer/helsesøster på din skole. Evt. ta kontakt med oss så sender vi den til deg. Send søknad så fort som mulig og senest innen 9. september.
 
Lurer du på noe? Ta kontakt på e-post, sms eller ring!
 
Telefon Utekontakten: 77 79 08 26
 
Trude Mauseth
Telefon: 404 36 892 
E-post: trude.mauseth@tromso.kommune.no

Postadresse: Utekontakten i Tromsø, Postboks 1137, 9261 Tromsø
Besøksadresse: Søndre tollbodgate 3A