Du må derfor ta med ungene å bli med på åpen workshop og samtaler der byens innbyggere kan komme med innspill og diskutere direkte med arkitektene. Vi bruker lys og tegning som virkemidler. Det holdes lys- og tegneverksted for barna i garasjegrotta til Saga hotell og en kunstinstallasjon viser fram barnas tanker i en bilfri gate.

Vi er på Prostneset hele Kulturnatta med åpent telt for innspill fredag 6. oktober kl 1300-2200 og lørdag 7. oktober kl 1100-1500.

Foto: Åf LightingLysverksted
Foregår i hotellgarasjen til Saga hotell på Roald Amundsens plass. I et spennende lysverksted lager vi tegninger på små sjablonger som kan projiseres på veggene i rommet, ute i gata og i parken. Lyset i nord er helt spesielt. Du utfordres til å tegne det nordiske lyset som f.eks. nordlys, arktisk lys, lange soloppganger og solnedganger. Hva er spesielt med dette lyset og hvorfor får vi et sånt spesielt lys her oppe i nord? Eller du kan tegne noe du ønsker deg på Prostneset, så kan vi lyssette din drøm.

Tegneverksted
Prostneset er stedet i byen der mange vil ha sitt første møtet med Tromsø. Her møter sundet byen. Det er et historisk innseilingssted. Her kom folk inn med båt fra alle kanter før i tiden. I dag og i framtida vil det også være her de fleste kommer til byen med buss, båt og større skip fra fjern og nær. Hva synes du de som kommer, venter her og reiser videre skal få vite om byen din? Har du en spesiell opplevelse av byen og naturen rundt som du vil fortelle om og dele? Hvilke steder og omgivelser, farger og kvaliteter er det som gir deg følelsen av ditt Tromsø? Del en av dine oppdagelser med oss som ikke har sett det samme som du!  Alle små og store oppdagelser er vi nysgjerrige på å få høre om. Postkortene henges opp som del av en kunstinstallasjon i en bilfri gate på Roald Amundsens plass.

Drøm ditt arktis, drøm din park!

Foto barn med maling: Arkitektgruppen Cubus
Foto barn med lys: Åf Lighting