Den første vinneren av Bibliotekets litteraturpris ble Steffen Kverneland, for tegneserieromanen «En frivillig død.» Les vår omtale av boka her.

Bibliotekets litteraturpris 2022

Den første vinneren av Bibliotekets litteraturpris ble Steffen Kverneland, for tegneserieromanen «En frivillig død.» Les vår omtale av boka her.

Siste oppdatering 07. des 2022, kl. 14:12

Publisert 07. des 2022

Sterk vinner

I den dypt personlige tegneserien «En frivillig død» forteller Kverneland historien om sin far, og forsøker å forstå smerten som lå bak valget han tok om å avslutte livet. Nydelige portretter veksler med enkle streker, ekte fotografier og bekmørke helsider i en tegneserie som både er sørgebok og minnebok. Kverneland maner fram barndomsminner og brokker av historier som både er varme og morsomme, men han skyr heller ikke unna ubehaget og mørket som også var til stede. Dette er en vond og vakker bok som sitter i lenge etter endt lesning.

Vi har skrevet om flere gode tegneserieromaner i artikkelen Tegnede liv. Der får du tips til andre forfattere som har skrevet og tegnet godt basert på virkelige liv.

Du kan også låne «En frivillig død» på biblioteket

Om prisen

Bibliotekets litteraturpris er en helt ny pris som de norske folkebibliotekene er gått sammen om å dele ut årlig fra og med 2022.

Se deler av sendingen i opptak her:

DE NOMINERTE:
Tore Kvæven: Når landet mørknar
Matias Faldbakken: The Hills
Malin C.M. Rønning: Skabelon
Vigdis Hjorth: Er mor død
Lena Lindgren: Ekko
Maria Navarro Skaranger: Emily forever
Ocean Vuong (overs. Rune F. Hjemås): På jorda er vi glimtvis vakre
Camara Lundestad Joof: Eg snakkar om det heile tida
Sara Stridsberg (overs. Monica Aasprong): Kjærlighetens antarktis
Steffen Kverneland: En frivillig død