Mine lån


Glemt passord?
Bli låner

Litterær tirsdag

bøker.jpg
Bli med på høstens Litterær tirsdag. Se etter lesesirkel og Lytt og snakk i aktivitetskalenderen vår.

Aktivitetskalender

tromsobibliotek.com – aktuelt fra biblioteket

 • Bærekraftig deling

  mal wordpress.png?w= 590

  Vi er med i et forskningsprosjekt om bærekraftig deling gjennom bibliotekene. Som en del av dette prosjektet ønsker vi å få vite mer om hva du som bibliotekbruker synes om å dele produkter og tjenester i stedet for å eie, og i hvilken grad du mener at biblioteket kan bidra til dette.

  Vi håper du kan tenke deg å fylle ut et spørreskjema ved å klikke på lenken nedenfor. Det tar ca 10-12 minutter å svare på undersøkelsen. All informasjon fra undersøkelsen vil bli anonymisert og prosjektet er godkjent av Norsk Samfunnsvitenskapelig Datatjeneste (NSD). Alle som besvarer undersøkelsen vil få tilbud om å bli med på trekning av et gavekort til en verdi av 500 kroner.

  For å starte på undersøkelsen klikk på denne lenken: https://no.surveymonkey.com/r/5PN68RV

  In English

  Would you like to participate in a survey about sustainable sharing? The public library in Tromsø is participating in a research project on sustainable sharing through public libraries.

  As part of this project, we would like to know more about your thoughts as a library user about sharing – rather owning – products and services, and to what extent you believe libraries can contribute with this. We hope you would like to help us, and that you will fill in the questionnaire accessible through the link below. Participating in this survey will take approximately 10-12 minutes.

  All information from the survey will be made anonymous, and the project has received approval by the Norwegian Centre for Research Data (NSD). Everyone who participates in this survey will receive an offer of participating in a prize draw where you will have a chance to win a present card worth 500 kroner. Click here to start the survey: https://no.surveymonkey.com/r/56JJFJ8

  Mer om UPSCALE-prosjektet / More about the UPSCALE project

  Vi kjøper for mye og bruker ting for kort tid. Dette er et økende problem som bidrar til økt energibruk, nedbygging av natur og økte klimautslipp. En måte å redusere privat forbruk på er å dele fremfor å eie.

  Forskningsprosjektet UPSCALE skal utforske nærmere hvordan vi kan styrke lokale delingsordninger. Prosjektet skal vil se på den rollen bibliotekene kan ha som et sted og en arena for å utvikle bærekraftig forbruk. Med i prosjektet er også aktører fra næringsliv og frivillige organisasjoner.

  Prosjektet støttes av Norges forskningsråd og ledes av CICERO senter for internasjonal klimaforskning. Du kan lese mer om prosjektet her: https://www.cicero.oslo.no/no/upscale-bibliotek-som-delingshub

  You can read more about the project here

 • Kjersti Kollbotn om Dis

  dis bloggen.jpg?w= 590

  Møt forfatteren bak «Dis», «Eg er mamma, eg skal vere god» med flere tirsdag 29. september kl. 18.00 på hovedbiblioteket.

  Om Dis:
  «I Dis følgjer vi eit ungt menneske på leit etter fotfeste etter at tilværet har kome skeivt ut.Dis flyttar heimanfrå for å studere. Ho ser fram til å bu for seg sjølv, men ganske fort forstår vi at noko plagar henne. Det nye livet blir ikkje heilt slik ho har håpa på. Ho vender seg til broren for hjelp, men han er i ferd med å stifte eigen familie. Dis ønskjer ikkje kontakt med mora, Tove. Faren er ikkje til stades i livet hennar. Kva er det med Dis? Og kvifor vil ho helst halde seg unna mor si?»

  Om forfatteren:
  «Kjersti Kollbotn (f. 1959) er frå Nordfjord og bur i Tromsø. Ho debuterte med romanen Eg er mamma. Eg skal vere god i 2009. For den fekk ho Blixprisen, og i 2015 fekk ho Tanums kvinnestipend. I år er ho ute med romanen «Dis» der vi treffer igjen dottera frå «Eg er mamma, eg skal være god.»

  Samtalen vil ledes av bibliotekets litteraturformidler, Lene R. Kjølaas. Arrangementet vil bli strømmet.

  Grunnet smittevernrestriksjoner er det kun plass til 35 publikummere på dette arrangementet. Registrering med navn og telefonnummer ved inngangen til arrangementet på plan 2. Førstemann til mølla.

  Ønsker du å lese boka før du kommer? Bestill Dis av Kjersti Kolbotn fra biblioteket

 • Lån gratis e-bøker

  kindle 1867751 1920.jpg?w= 590

  Det kan kanskje være vanskelig å få tiden til å gå når vi er mer innendørs enn vi pleier, på grunn av korona-pandemien. Nå har du derfor en gyllen mulighet til å utforske den elektroniske verden av bøker. I appen BookBites er det nå flere tilgjengelige bøker enn noen gang tidligere.

  En rekke sjangre
  I appen kan du søke etter forfattere du liker og også ulike sjangre. Her finner du alt fra sakprosa til skjønnlitteratur, for både barn og voksne. Funksjonen gjør det også mulig for deg å bytte bok underveis, om du angrer deg på valget av bok.

  Dersom du har dårlig syn, er det også en fordel at du kan forstørre tekststørrelsen etter synet ditt.

  Hva må du gjøre for å skaffe deg BookBites?

  Appen BookBites er kun tilgjengelig via mobil eller nettbrett for IOS og Android. Last ned appen fra Apple Store og Google Play. Når du åpner appen første gang vil du bli bedt om å registrere deg som bruker. Lånere må ha et nasjonalt lånekort som har et hjemmebibliotek i Troms fylke for å låne e-bøker fra BookBites.

  Dersom du ikke har nasjonalt lånekort kan du skaffe deg det, selv når bibliotekene er stengt. Se mer informasjon her.

Kontakt

Besøksadresse:
Grønnegt. 94, 9008 Tromsø
Postadresse:
Postboks 6900, 9299 Tromsø
Tlf: 77 79 09 00
biblioteket@tromso.kommune.no
Kroken bibliotek
48 29 57 79
Kroken Epost | Kroken
Tromsdalen bibliotek
 77 63 54 39
Tromsdalen Epost | Tromsdalen
Byarkivet
40 10 53 21
Byarkivet Epost
Bokbussen
97 67 70 92
Bokbussen Epost | Bokbussen

Åpningstider

Hovedbiblioteket:
Mandag - torsdag kl. 09-19
Fredag kl. 09-16
Lørdag kl. 11-15
Søndag kl. 12-16

Kroken bibliotek
Tromsdalen bibliotek 
Byarkivet 
Selvlbetjent