Mine lån


Glemt passord?
Bli låner

Bli med på eventyrstund

fredagseventyret med marianne og johanna - forside.jpg
Hver fredag kl. 11.30 holder biblioteket eventyrstund for de minste. Kom bli med!

Aktivitetskalender

tromsobibliotek.com – aktuelt fra biblioteket

 • Fløgstad på biblioteket

  kjartan flc 3b 8gstad.jpg?w= 590

  Forfatter Kjartan Fløgstad kommer til oss 16. oktober for en samtale om den rykende ferske «Due og drone».

  «Kjartan Fløgstad leverer alltid», skriver Inger Bentzrud i sin anmeldelse av boka for Dagbladet, og klinker til med terningkast seks. «Kjartan Fløgstad refser og glefser som bare han kan i dette rødglødende romanoppgjøret med løgn og unnfallenhet i norsk etterkrigshistorie», skriver Sindre Hovdenakk for VG, og ender på den samme terningsiden. Og flere lovord skal det sikkert bli ettersom bokhøsten skrider frem. Vi ser veldig frem til å høre forfatteren selv fortelle om romanen.

  Bibliotekets arrangementsansvarlige, Tony Bjerketveit, leder samtalen.

  Bokhuset Libris står for salg av bøker.

  Arrangementet er støttet av Troms Fylkesbibliotek.

  Om boka
  Aust i Finnmark oktober 1944: Kcenia Nyslåttbuktmo vaskar hjartet til den vesle Pøyken sin med snø, skurar ned heile huset, mjølkar kua. Finnmark brenn.

  Frå London kjem fabrikkarbeidar og fenrik Olav Sima («Han kan rima!») med oppdrag å avhøyra ein tysk offiser med mykje å lyga om.

  Etter freden, midt i Oslo, leverer advokatane skarpskodde skriv om kor lite hopehav det var mellom norske kapitalistar og tyskarane. Pengar luktar ikkje, bortsett frå ein mild eim av cyanid.
  På Bjølsen aust i Oslo: Den tvangsevakuerte Kcenia står på mjølkebutikken, konstabel Sima patruljerer gatene, studerer juss og held orden i mjølkekøen. Å få orden på Pøyken er ikkje like lett.
  Endå mykje lenger aust øver vesle Oksana Starkopf trufast på piano, og arvar eit skrin med eit manuskript i.

  Etterkrigstida strammar grepet. Olav Sima blir jurist, Pøyken blir verre og verre. Begge tar ofte turen vest, over fjellet, og vidare over Atlanteren, der Sambandsstatane tar imot dei med opne armar.
  På underjordisk vis er verda kabla saman. Vest møter Aust, i Norge og i den vide verda.

  Due og drone er forteljinga om dette.

  Om Kjartan Fløgstad
  Forfatteren debuterte med diktsamlinga Valfart i 1968. Han studerte opprinneleg arkitektur ved Noregs Tekniske Høgskule i Trondheim, men skifta snart til litteratur- og språkvitskap ved Universitetet i Bergen. Fløgstad var ei tid industriarbeidar i heimbyen, og blei så «greaser» på eit norsk lasteskip i internasjonal fraktfart. I si tid som sjømann reiste han i ulike delar av verda, spesielt i Latin-Amerika, og erfaringane frå dette enorme kontinentet skulle få ein vesentleg innverknad på forfattarskapen.

  Kjartan Fløgstad har skrive seksten romanar og ei lang rekke essaysamlingar, dikt, skodespel og biografiar. Han har mellom anna fått Aschehougprisen, Nordisk Råds litteraturpris, Kritikerprisen, Noregs Mållags pris, Brageprisen og Gyldendalprisen. I 2008 fekk han Brages hederspris. Kjartan Fløgstad er fødd i 1944 i Sauda og bur i dag i Oslo.

 • Strikkekafé hver onsdag

  strikkekafe

  Bibliotekets strikkekafe er for alle som er nysgjerrig på håndarbeid og bøker om emnet. Vi lar oss inspirere av ny og eldre litteratur. Også internett er kilde til både hjelp og inspirasjon.

  Ta med det håndarbeid du holder på med og hvis du vil så kan du lære noe du ikke kan, friske opp gamle kunster eller få hjelp hvis du står fast i et prosjekt. Husk at det er alltid lettest å prøve en ny teknikk i lyst garn!

  Har du lyst å lære noe som ikke står i programmet? Som for eksempel hælfelling? Ta med deg strikkinga til «Strikk og skravl» og det er alltids noen som hjelper deg.

  Vi vil takke alle frivillige som bidrar med sin kunnskap til disse strikkekafeen! Vi er så glad for at dere vil bidra til at tradisjoner og kunnskap holdes i hevd.

  Velkommen til en kreativ høst hver onsdag kl. 17-19 fra 28. august!

  Last ned programbrosjyren.

 • Ladeboks på biblioteket

  mobillader

  Befinner du deg i Tromsø sentrum med lite strøm på mobilen? Fortvil ikke. Du kan nemlig få ladet opp telefonen din helt gratis med strøm fra Ishavskraft. Ladeboksen står i gangen mellom hovedbiblioteket og Fokus kino.

Kontakt

Besøksadresse:
Grønnegt. 94, 9008 Tromsø
Postadresse:
Postboks 6900, 9299 Tromsø
Tlf: 77 79 09 00
biblioteket@tromso.kommune.no
Kroken bibliotek
48 29 57 79
Kroken Epost | Kroken
Tromsdalen bibliotek
 77 63 54 39
Tromsdalen Epost | Tromsdalen
Byarkivet
40 10 53 21
Byarkivet Epost
Bokbussen
97 67 70 92
Bokbussen Epost | Bokbussen

Åpningstider

Betjent åpningstid
Selvbetjent åpningstid 

Hovedbiblioteket:
Man-tors: 09.00 - 19.00
Fredag: 09.00 - 16.00
Lørdag: 11.00 - 15.00
Søndag: 12.00 - 16.00