Flere miljøterapeuter i skolene

Fra 1. august ansetter vi seks miljøterapeuter/miljøarbeidere på våre ungdomsskoler.

Glade unge mennesker

Fra 1. august ansetter vi seks miljøterapeuter/miljøarbeidere på våre ungdomsskoler.

Siste oppdatering 02. aug 2023, kl. 12:50

Publisert 05. jun 2023

Formålet er å styrke det sosiale arbeidet rundt elevene og frigjøre lærernes tid til undervisning.   

– En miljøterapeut vil hjelpe elever som synes det er vanskelig å møte opp til undervisning. Jeg ser frem til å få inn en ansatt i en mer fleksibel stilling som har tid til å ta en prat med elevene når de har behov for det, sier rektor ved Tromstun skole, Lena Abrahamsen. 

Lena Abrahamsen
Rektor ved Tromstun skole, Lena Abrahamsen.

Ved Langnes skole er det allerede opprettet et miljøteam

– En ny miljøterapeut hos oss blir et viktig supplement i dette teamet. Skolens behov er i endring og vi har derfor et økende behov for dynamiske og fleksible tiltak som kan endres og justeres raskt.  Annen kompetanse inn i skolen som bidrar til å styrke det sosiale arbeidet rundt elevene og frigjør lærernes tid til undervisning er veldig viktig. Miljøteamets fokus er å bygge relasjoner og bidra til at eleven opplever mestring, hjelpe elever som har behov for mer struktur eller alternative aktiviteter i skolehverdagen.  Arbeidet for å sikre at alle elever skal oppleve et godt og trygt læringsmiljø må ha et overordnet helhetsperspektiv i dette arbeidet. Det sier rektor ved Langnes skole, Berit Ingrid Aasmo.  

Jobb som miljøterapeut på ungdomsskole 

Vi søker medarbeidere som er opptatt av å vekke lærelysten hos elevene og sikre at de er godt rustet til å mestre livet. Vi oppfordrer spesielt vernepleiere, barne- og ungdomsarbeidere, barnevernspedagoger eller andre med helsefaglig bakgrunn om å søke. Søkere med spesialpedagogisk kompetanse og erfaring er også svært aktuell. 

Arbeidsoppgaver 

  • Delta aktivt i skolens profesjonsfellesskap og samarbeide med ledelse, kontaktlærere, sosiallærere og helsesykepleier. 
  • Delta i arbeidet med å planlegge, tilrettelegge, gjennomføre og lede aktiviteter knyttet til enkeltelever og grupper av elever. 
  • Bidra til at elevene har et trygt, godt og inkluderende læringsmiljø. 
  • Være en god rollemodell i møte med elever, der fokus er god veiledning, støtte og positiv forsterkning. 
  • Delta i skolens innovative utviklingsarbeid. 
  • Bidra til et godt samarbeid med foreldre, andre hjelpeinstanser og fritidsaktiviteter med elevens beste i fokus. 

Vi ser etter deg som er engasjert og nysgjerrig, trygg og tydelig. 

Søknadsfristen er gått ut.