Nytt fortau og ny asfalt i Røstbakken

Mye av gravearbeidet i Røstbakken er ferdig. Nå legges det ny asfalt.

Bygger mur i Røstbakken

Mye av gravearbeidet i Røstbakken er ferdig. Nå legges det ny asfalt.

Siste oppdatering 20. jun 2023, kl. 14:52

Publisert 15. jun 2023

I april 2022 startet vi arbeidet med å bytte ut vann- og avløpsledninger i Røstbakken, og deler av Hagavegen, Grønlivegen og Austadvegen. Prosjektet skal være ferdig utpå senhøsten i år.

Les mer om prosjektet her.

Her kan du se en film med opptak gjort i Røstbakken i midten av juni.

Har bygget nytt fortau

Nå er vi ferdige i Mellomvegen og nedre del av Røstbakken. Her er bygget opp nytt fortau på nordsiden av Røstbakken. Vi setter nå opp mur langs fortauet.

Røstbakken før og etter graving
Her står vi nederst i Røstbakken og ser oppover. Bildet til venstre er tatt i mars og bildet til høyre er tatt i juni.

Det er mange myke trafikanter i Røstbakken, men før vi begynte arbeidet var det ikke fortau her. Nå er det kommet på plass.

Nylig la vi ny asfalt i Røstbakken, helt fra Mellomvegen og opp til krysset med Alfheimvegen. Snart skal vi også montere nye gatelys.

Røstbakken før og etter graving
Her står vi nederst i Røstbakken og ser mot Mellomvegen. Her ble det asfaltert ett lag i fjor høst, men veien har nå fått enda et lag asfalt. Bildet til venstre er tatt i fjor og bildet til høyre er tatt i juni i år.

Åpner Røstbakken i september

Mye er ferdig både nederst og øverst i Røstbakken. Det er nå bygget fortau og lagt ny asfalt på Røstbakktoppen, mellom Hagavegen og Fagerlivegen.

Hagavegen bygges nå opp og vil snart bli asfaltert.

Kart som viser tre anleggsområder i Røstbakken.
På kartet vises anleggsområdene i Røstbakken og i Grønlivegen. Etter at arbeidet i Grønlivegen er ferdig, blir det oppstart i Austadvegen.

I Røstbakken gjenstår en kort strekning fra Skoglivegen og opp til Hagavegen. Dette arbeidet skal etter planen være ferdig i september.

Før og etter graving i Røstbakken
Her står vi omtrent midt i Røstbakken, hvor Alfheimvegen kommer inn fra høyre og Grønlivegen går inn til venstre. Bildet til venstre er tatt i mars og bildet til høyre er tatt i juni.

I tillegg til grøfta i Røstbakken er det også gravearbeid i Grønlivegen. Når dette er ferdig gjenstår kun graving i Austadvegen før hele prosjektet er ferdig.

Prosjektleder Anatoly Tore Thorsen er godt fornøyd med at arbeidet går framover som planlagt.

- Vi er i rute og entreprenøren har jobbet veldig effektivt de siste månedene. Nå gleder vi oss til den siste strekningen i Røstbakken blir ferdig etter fellesferien, sier Thorsen.