Siden havneterminalen åpnet for 1,5 år siden har det vært mange klager på dårlig tilrettelegging for reisende. Nå er terminalen bygget om med to rulletrapper, vanlig trapp og heis. Den nybygde «tuben» vil gjøre det mye enklere for reisende med mye bagasje, barnevogn eller rullestol.

Fylkesordfører Ivar B Prestbakkmo sto for åpningen. - Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves! sa han før han skar over tauet og åpnet opp for passasjerene som skulle med hurtigbåten til Finnsnes og Harstad.

Det som gjenstår av byggeaktiviteter i havneterminalen er å støpe igjen gulvet for å lage større og bedre venteareal for passasjerene.  - Det blir trangt med plass i en periode på inntil 8 uker og det kommer til å bli krevende logistikk for de reisende. vi vil på forhånd beklage ulempene, men kan forsikre alle at vi gjør vårt ytterste for å få på plass en moderne og kundevennlig terminal, avslutter havnedirektør Jørn-Even Hanssen.

På bildet: samferdselsråd Kristina Hansen (Ap), fylkesordfører i Troms og Finnmark, Ivar B. Prestbakmo (Sp) og havnedirektør Jørn Even Hanssen.