Bil
Hvis du bruker bil, kan du parkere gratis på kommunens utfartsparkering på Elvestrand (gravlunden), «forbi» campingplassen og TUIL arena i Tromsdalen. Herfra går du ca. 1,6 km. via turveier og gjennom boligområder til starten på Akslastien i Fløyvegen. Traseen er bare delvis merket, så det er lurt å ta med seg dette kartet.

Buss
Med buss har du flere muligheter. Du kan ta nummer 20, 24 eller 28 til bruhodet ved Ishavskatedralen og herfra følge de grønne turstiskiltene merket «Fløya via Aksla». Du kan ta buss 27 til for eksempel Eurospar eller Fjellheisen, eller buss 26 til Fløyvegen. Fra busstoppene i Fløyvegen og ved Fjellheisen tar det deg knappe 5 minutter å gå til starten av Akslastien. Se kart.

Sykkel
Med sykkel tar det deg 10-12 minutter fra sentrum til starten på Akslastien.

Beskrivelse av trappa
Selve sherpatrappa starter på Lilleaksla 150 moh, og tar deg opp gjennom tett bjørkeskog, forbi tregrensa til høyfjellet. I løpet av sommeren vil de siste trappetrinnene bli lagt helt opp til fjellplatået ved Fjellheisen på 410 moh. Trappa har over 1000 trinn, og er en av de lengste slike trapper i Norge. Ved starten av trappa kan du fylle vannflaska i en liten bekk, og på turen oppover kan du ta en pust i bakken på en av de mange spesialbygde benkene.

Skal du gå opp eller ned sherpatrappa, så bruk trinnene og ikke sideterrenget. Jo mindre tråkk langs kantene, jo større er sjansen for at plantene klarer å etablere seg her. På den måten binder de jord og forebygger erosjon. Dermed vil trappetrinnene ligge støtt i mange år. Dessuten blir det mye penere når vegetasjonen får omslutte trappa.

God tur!